tirsdag 8. mars 2011

#Against animal abuse#


Remember I told you I went all philosphical here? Well, it started with me watching a PETA film. And then I didn't sleep for two days...


There are so much violence and abuse in this world that we as one individual cannot pick all the fights and we cannot lay down and take all the pain. It is important to live a good life and enjoy.

However; we are in 2011. The science and the technology have reached so far that it is NOT necessary under any circumstances to abuse and/or hurt animals to get good quality products. 
The consequences of not abuse or hurt animals are only a better world. Remember that they are induviduals as well. They can feel pain and fear. So why should they suffer for the human vanity? 


Would you torture this guy??


Say NO to fur from abused animals. And that include Canada Goose jackets and Parajumpers! It is not OK even though the fur is from free living animals. The killing methods are pure torture and should be illegal instantly.

Say NO to animal tested products. This is a list with not animal tested products:


Remember that the leather production can be cruel as well. Make sure you don't buy any shoes, belts or bags from abused animals.

Go ahead; make the right choise.

Now, I'm not a vegeterian. Humans are hunters and we have always been.  I don't see any problem of making the most of the animal we killl as long as it is in a human way. But it is not necessary to torture animals.

I'm very careful of which meat I consume. I don't eat chicken or pork anymore because of the poor husbrandy. There are still work to do with all husbrandy in Norway, but sheep and cows are lucky enough to breathe fresh air outside. I will try to avoid meat if I cannot be sure where it's from.I've chosen my fight. I cannot change the world, but I can do what I'm able to do with my resources. Now I give my support to DyrevernAlliansen (Norwegian Animal Protection Alliance) and I have joined Dyrevennlige bloggere (animalfriendly bloggers).


(...it's quite ironic, though, that the human breed - which is the one only breed that actually is capable of destroying the earth with it's overpopulation and overconsuming - sees it as a necessity to kill animals to keep another breed down...Oh well...and by the way; yes, I am a n atheist. I don't believe that human beings are exhaulted everything else because of afterlife, souls and that kinds of shit)

And before you say anything about my Acne Fur Blond (lamb fur) - I've contacted Acne to make sure that the jacket is not from animals that are only used for its fur and are not abused:

Hi Dagmar,

You will get an answer today regarding the specific jacket you've ordered and how the production has been handled. The reason you haven't heard from us is because we are working on a general information document regarding our leather production and that is taking some time I'm afraid. Before we send this information we need to gather information and get documents as proof from our suppliers. As soon as this is done we'll be able to share it with you.

But as promised, you will get a detailed reply regarding the Fur Blond jacket later today.

Sorry for the delay.

Kind regards,
Sebastian, Acne


7 kommentarer:

 1. The PETA film sounds frightful, though I'm sure a very worthwhile watch.

  From my recent post you're probably aware that I have a fondness for Fur coats though strictly only FAUX Fur! I've never purchased real fur.

  SvarSlett
 2. Amazing, lovely jacket!!!
  http://chiccastyle.blogspot.com/

  SvarSlett
 3. Ingen ting gjør meg mer trist enn dyremisshandling.
  Slikt egner seg rett og slett ikke i et sivilisert samfunn.

  Selv har jeg valgt å ikke spise kjøtt heller, fordi jeg mener at måten vi bruker dyr på, masseproduksjon av levende vesener som om det var en slags fabrikk, og de har ikke verdige liv før de blir til mat, er helt grusom. Det er ikke naturlig å spise "kylling" som på 40 dager har blitt gjort så stor at indre organer ikke har klart å bli store nok for kroppen. Derfor har de utrolige smerter og vanskeligheter, mange av de kan ikke gå og ingen av de får noen gang sett dagslys.. De stavrer seg rundt i sin egen avføring, på et betonggulv, tett i tett.

  Jeg prøver ikke å få alle til å bli vegetarianere, men jeg tror mange er naive når det kommer til matvareproduskjon/ dyrefabrikker. I mine øyne er kyllingproduksjon verstingen.

  SvarSlett
 4. Forresten..hvis du skal kjøpe skinn/ pels, synes du ikke dyrene i det minste kan få lov til å bli voksne før de blir til klær?

  Sorry..men det er ganske mye lammeskinn på den jakken der. Ikke meningen å bitche, jeg har skinnprodukter selv! Men..jeg kjøper aldri lam eller kalv, det blir for trist synes jeg.

  Uansett, alle må selv finne ut hvor de vil sette sin grense :)

  SvarSlett
 5. Heisann Hek, og tusen takk for en kommentar med gjennomtenkt mening!!!

  Jeg må si meg veldig, veldig enig i det meste du skriver her. Jeg har alltid vært en dyrevenn. Mot pels, mot dyretesting. Altså; politisk korrekt, men må nok innrømme jeg nok har vært en av disse naive som trives i en uvitende komfortsone likevel. Dvs; det er først nå jeg faktisk har gått grundig til verks for å finne ut av hvor ting og tang faktisk kommer i fra.

  Jeg er ganske fersk i dette gamet og har mye å lære. Jeg anser meg ikke som en vegeterianer, men ser jo allerede nå at jeg kan plukke argumentasjonen min i dette innlegget fra hverandre når det kommer til unnskyldningene jeg har lagt meg for å kunne spise sau og kyr.

  Ubevisst styrer jeg nå unna alt som inneholder kjøtt og fisk. Ikke fordi jeg er en veggie (som sagt), men fordi – som du sier – den forbannede masseproduksjonen gjør at dyr lider og blir torturert. Siden dette innlegget har jeg lest mye mer og med mitt ateistiske livssyn så begynner jeg nok å bli ganske radikal i meningene mine. Hadde jeg lagt dette innlegget i dag; hadde det ikke sett ut som det gjør nå.

  Når det kommer til jakka så ble den kjøpt med daværende god samvittighet fordi lam er mat, men gikk opp for meg at dette var, ja, veldig naivt – så jeg kontaktet Acne for at de skulle gi rede for hvor den kom fra, hvilke kriterier de setter til farmene etc. Som sagt er jeg ingen vegeterianer, men er veldig opptatt av hvor råmaterialet kommer fra og at det blir stilt strenge krav til farmene. Og jeg må si jeg synes faktisk det blir dobbeltmoralsk av en vegeterianer å si nei til kjøtt, men OK til skinn og lær så lenge det kommer fra voksne dyr. (du har jo aspektet med å utnytte ressurser, og det er sikkert det du sikter til her. Som en ikke-vegeterianer så ser jeg det poenget, men av argumentasjonen din for å ikke spise kjøtt synes jeg ikke det holder.) Jeg har selv bestemt meg for å beholde det jeg allerede har av jakker, sko og vesker av hensyn til masseproduksjonen og bruk og kast mentaliteten – men det er andre boller i fra nå av. Så er det nok noen som mener det også er feil…

  Jeg synes det er VELDIG vanskelig å sette grenser. Jeg anser mennesker som jegerer og rovdyr – men det forsvarer ikke masseproduksjonen og torturen som følger med den. I tillegg er det også VELDIG vanskelig å vite hva som er dyrevennlig og ikke…”alt” inneholder jo et eller annet, og det er vanskelig å holde tunga beint i munn. (Spør eller argumenter med meg neste uke så har jeg sikkert funnet noe nytt igjen ;) )

  Derfor støtter jeg DyrevernAlliansen økonomisk fordi dette er profesjonelle fagfolk som jobber systematisk for å bedre tilstandene, og jeg ser det gir resultater. Det er små skritt, men viktige skritt og i mellomtiden så ser jeg også at jeg tenderer mot et vegeteriansk liv. Og vil oppfordre alle som er opptatt av dyrevelferd til å gi økonomisk støtte til denne organisasjonen. :D

  *phu* laaange kommentaren ;)

  SvarSlett
 6. Hei igjen:)

  Altså..jeg mener ikke å komme med noen moralpreken til noen som helst. Jeg synes alle må velge selv hva de synes er greit, og hvor de synes grensen skal settes. Det finnes ingen fasitsvar, men jeg synes det er supert når man tenker bevisst over ting. Det er det jeg synes er et problem, at veldig mange ikke tenker over hva de kjøper av produkter. At en bevissthet våkner blant folk er veldig fint. Også forandrer vi sikkert mening etter hvert :)

  Jeg synes ikke jeg er dobbeltmoralsk. Selv om jeg ikke spiser visse ting, trenger jeg ikke å gå for en 100 % vegansk livsstil. Synes jeg selv. Jeg har skinnjakker, men jeg kommer ikke til å kjøpe flere. Men jeg kjøper skinnsko. Hvis jeg får bedre råd en dag kjøper jeg gjerne vesker og sko fra Stella McCartney ;)

  For min del handler det også mye om helse, og jeg tror det er ganske usunt å spise f.eks kylling. Men folk må for all del velge selv, jeg ønsker bare at de skal vite hva de velger.

  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 7. Såg bilder på FB från PETA igår och klarade inte ens se på dem i stor storlek. Bilder på flådda hundar, misshandlade hundar... Mitt hjärta brister och jag hatar mänskligheten ännu lite mer.
  Vi har haft stora diskussioner om just detta ämne i min bekantskapskrets de senaste dagarna. Det är bra att det kommer upp på tal igen och att folk reagerar. Utan reaktion blir det ingen aktion.

  SvarSlett